fbpx

Твоето здравје и безбедност ни се приоритет. Поради состојбата предизвикана од COVID-19, сега сите Академии се достапни за следење онлајн. Дознај повеќе.

Академија за Software Testing

Без разлика какво ти е претходното образование, ако сакаш да промениш кариера или да започнеш нова, Академијата за Software Testing е најефикасниот начин да започнеш одлично платена кариера во IT индустријата.

6

МЕСЕЦИ

24

ПРАКТИЧНИ ВЕЖБИ

9

РЕАЛНИ ПРОЕКТИ

6 причини да започнеш Software Testing кариера

  1. Побарувачката на software testers е меѓу најголемите на пазарот на труд
  2. Работата како software tester е мошне добро платена
  3. Не е неопходно претходно предзнаење од сродна област
  4. Алатките за работа се релативно лесно совладливи
  5. Ќе можеш да работиш full-time, remote или како freelancer
  6. Преодот од software tester кон developer е мошне реален и доста чест

За добра кариера се потребни само храброст и упорност

Дали знаеш дека скоро секоја наша успешна приказна започнала со „сигурно нема да ме бива за програмски јазици“? Над 90% од кандидатите кои се запишале и успешно ги завршиле нашите академии од областа на IT почнале со голема несигурност. И тоа е сосема нормално бидејќи сите се спремале да почнат да учат нешто за што немале претходно познавање. 

Царински застапник и инженер по прехранбена технологија, службеник во администрација, средношколец, банкар и многу други. Сите покажаа дека се што е потребно за успешна промена на кариера е храброст и упорност.

Благица Божиновска

„Моментално работам во софтверска фирма – Steets, и слободно можам да кажам оваа промена е најдоброто нешто што сум го направила во животов!“

Иван Микулец

„Веќе работам како програмер во фирма за ЕРП софтвер. Благодарение на Brainster, успешно се преквалификував и го работам она што низ годините сфатив дека го сакам.“

Кристијан Бобевски

„Пред почетокот се двоумев дали IT индустријата е правиот избор за мојот професионален живот, сега со сигурност можам да потврдам дека сум го направил најдобриот избор.“

50
Обуки
1000
СТУДЕНТИ
0 %
ВРАБОТУВАЊЕ

ПРОГРАМА

Ќе се запознаеш со најважните технологии кои ќе ти помогнат лесно да ги разбереш сите предизвици со кои ќе се соочиш како тестер.

Ќе се запознаеш со SQL, Linux, OOP (Java или C#/Maven, TestNG Basics)

Ќе ги научиш основите на тестирање на софтвер преку решавање на реални проблеми.

Ќе се запознаеш со дизајн на тестирањето, типовите на тестирање и начините на репортирање на дефектите

Ќе ги научиш најважните концепти поврзани со автоматизираното тестирање со помош на: Selenium WebDriver, Rest API Testing, Appium

Ќе ги заокружиш сите стекнати вештини во претходните 22 недели преку совладување на процесот на Performance testing со помош на Jmeter.

На крајот од академијата ќе имаш серија од неколку работилници фокусирани на почеток на твојата нова кариера. Како да подготвиш презентација, ново CV и портфолио, како да се спремиш за твоето прво интервју во некоја од ИТ компаниите.

ЕДНОМЕСЕЧНА БЕСПЛАТНА ПОДГОТВИТЕЛНА ПРОГРАМА

Пред да започне академијата ќе добиеш материјали за да можеш успешно да се подготвиш за академијата и веднаш да започнеш со работење на реални проекти. Материјалите вклучени во бесплатната подготвителна програма се вебинари, видео туторијали и e-books.


Начин на аплицирање

Следната група на Академијата ќе започне со подготвителна програма наскоро. Редовните предавања во рамки на програмата која започнува во март ќе се одржуваат три пати неделно, во работни денови, со почеток од 17:00 или од 19:30, со времетраење од 2 часа.  

Групата ќе биде составена од 22 учесници, а селекцијата на кандидати е во тек.

1

Пополни ја апликацијата со твоите податоци

2

Ќе договориме информативна средба што ќе ја направиме онлајн

3

Почни да учиш за кариера
од соништата

ОКТОМВРИ 2020

ПОПОЛНЕТО
1550
  • На 15 месечни рати без камата

МАРТ 2021

17 слободни места
1550
  • На 15 месечни рати без камата

За повеќе информации околу можностите за финансирање и сите останати информации јавете се на телефонскиот број 075 448 948 – Миа

Подготовка за вработување во соработка со Laika

На сите академиии на Brainster, студентите во текот на програмата ќе имаат прилика да посетуваат работилници за креирање на портфолија, подготовки за интервјуа и кариерни консултации како дел од Brainster Career, каде обуката ќе ја водат професионалците од платформата за поврзување на компании и професионалци од дигиталните индустрии.


 За нас:

Brainster e компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза и ефективна стратегија за учење вештини како Data Science, програмирање, маркетинг, дизајн и Software Testing.